fredag 23 september 2011

Ansökan inlämnad

Nu har Palestina lämnat in sin ansökan om fullvärdigt medlemskap i FN. Det kommer det naturligtvis inte bli nånting med så länge USA har vetorätt. Det inser de styrande i palestina också så är med andra ord ett sätt att väcka uppmärksamhet till frågan.

Självklart har de rätt till en egen stat. De har gränser som slogs fast av FN 1967. Den enda logiska slutsatsen är att de ska få lov att bilda en stat inom dom gränserna. Istället plockar israel hela tiden meter efter meter av det palestinska territorierna.
Hur kan någon, speciellt Israel, kräva av palestinierna att de ska erkänna Israel när omvärlden och speciellt Israel inte erkänner palestina? Om erkännandet är ett krav för fred måste det väl ändå gälla åt båda hållen?

Det finns som jag kan se två anledningar till att stödja israels ockupation. Antingen av religiösa skäl vilket är det vanligaste. Det är inte en slump att kristna jorden runt stödjer Israels aparteidregim. Vad kan det annars kallas när etnisitet är avgörande för individens status i nationen.
Den andra anledningen är att man helt enkelt är rasist. Araber är terrorister så självklart har israel rätt i allt dom säger om palestinierna och självklart ska de få försvara sig mot de fruktansvärda araberna med precis vilka medel som helst och anfall är bästa försvar. Att det bara dör 100 palestinier för varje död israel är inte tillräckligt på långa vägar.
Sen kan dessa två grundanledningar kombineras och kläs i olika skäpnader men det finns inga andra anledningar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bara fegisar och får utan åsikter låter bli att lämna kommentarer. Det är helt okej att vara hur hård men vad som helst är inte acceptabelt. Jag förbehåller mig rätten att ta bort kommentarer som blir allt för fördomsfulla eller hatiska.