lördag 24 september 2011

Angående karrikatyrer

Angående karikatyrer av diverse religiösa figurer. Denna är gjord av Situation Parkbänk









6 kommentarer:

  1. Ja den var ju inte direkt vare sig vacker eller avancerad, antagligen bara till för att provocera eller synas. Jag är inte speciellt överens med humanisterna om att karikatyrer är ett sätt att visa rätten till yttrandefrihet, det handlar nog mer om just provokation och att själv synas.

    Nu kanske inte din blogg når ut till lika många som Lars Vilks karikatyr gjorde men de var kanske ändå tur för dig att det var en bild på Jesus och inte Mohammed för hans anhängare är ju lite mer lättretade.

    SvaraRadera
  2. Haha, såg först efter att jag lämnat kommentaren att det var Situation Parkbänk som gjort den, trode först det var nån konstnär som inte nått ut riktigt och ville med hjälp av lite provocation göra det.

    Så...va fin den var ;)

    SvaraRadera
  3. Det är sant att det inte är det grafiskt vackraste eller mest avancerade. Men det har en innebörd. Det är en kommentar till debatten om mohammedkarrikatyrerna. Den har ett politiskt budskap men självklart handlar det delvis om uppmärksamhet. Är man inte ute efter minsta lilla uppmärksamhet finns det ingen anledning att publicera alls. Skulle du skriva din blogg helt utan läsare?
    Så man kan säga att det just är "en konstnär som inte nått ut riktigt och vill med lite provacation göra det".

    SvaraRadera
  4. Fegt att avbilda någon som pinkar på ett kors! Ingen hotar dig. Vågar du inte sätta in en bild där någon skymfar Muhammed?

    Frågan är inte om bilden är grafiskt avancerad. Frågan är om vi är rädda för att publicera vissa bilder, för då existerar inte yttrandefriheten.

    Gör något modigt istället, som Lars Vilks!

    SvaraRadera
  5. Fegt? Är du så jävla naiv så du inte tror att kristna hotar och förstör? Jag ser ingen poäng med att göra ytterligare en mohammedkarrikatyr. Den poängen är redan gjord innan vilks slog in ytterligare en öppen dörr. Vilks teckning handlar enligt honom själv om tabun inom konsten men bland svenskar leder denna typen av bild till mer avsky än likvärdig på den muslimska profeten. Alltså är detta mer tabu i Sverige och har därför ett mer konstnärligt värde. Och du blev ju upprörd nog att försöka förolämpa mig så uppenbarligen var det meningsfullt att göra denna. Idioter finns bland anhängare till alla religioner.
    För du tycker väl inte det är okej med Mohammedkarrikatyr medans detta inte skulle va okej?

    SvaraRadera
  6. Men visst håller du med om att det är lite farligare att göra mohammedkarikatyrer än att göra jesuskarikatyrer?

    SvaraRadera

Bara fegisar och får utan åsikter låter bli att lämna kommentarer. Det är helt okej att vara hur hård men vad som helst är inte acceptabelt. Jag förbehåller mig rätten att ta bort kommentarer som blir allt för fördomsfulla eller hatiska.