tisdag 11 oktober 2011

Självklart är vanliga sossar kritiska

Turerna runt Håkan Juholt snurrar vidare och det blir bara värre. Polisen har inlett en förundersökning efter misstanke om bedrägeri.

Att det skulle råda total uppslutning runt partiledaren bland sossarna som de försöker ge sken av är inget annat än lögn och förbannad dikt. Självklart höjs det allt mer och fler kritiska röster i rörelsen. Självklart börjar omvärdera sin syn på Håkan men sånt tar man internt. I Socialdemokraterna pratar man inte utåt och allt bestäms i förväg. Vad folk ska tycka offi
ciellt, vem som ska få vilken plats och t.o.m. vilka beslut kongressen ska komma fram till. Varför de då håller kongressen har jag aldrig förstått. Det är därför det är så fult att som sosse gå och säga att man vill ha en viss post. Det är inte först och främst en fråga om jantelagen utan att man på något sätt går utanför de egna ledens beslutsordning och diskuterar med utbölingar. Arbetarrörelsen kan vara en hel del sekteristiskt när det sätter den sidan till.

Det har gått så långt att det inte längre spelar någon roll om han är skyldig till bedrägeri eller inte när det kommer till hans förmåga att leda. Detta kommer regeringen aldrig låta honom glömma. Han kommer genom hela nästa valrörelse förföljas av liknelser med Mona Sahlin och hennes ekonomiska inkompetens och han kommer aldrig bli helt friad i väljarnas ögon. Hade han suttit längre vid sin post hade han kunnat överleva detta. Om hans företrädare inte hade behövt avgå efter att trots år av försök inte kunnat tvätta bort stämpeln av ekonomiskt slarvig kanske det inte heller hade varit lika katastrofalt. Men just nu måste sossarna visa att det kan få fram nån med koll på slantarna och de regler som reglerar dem.



GP:
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.745280-ingen-time-out-for-juholt
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.745176-juholt-misstanks-for-bedrageribrott
www.gp.se/nyheter/sverige/1.745219--forlamar-partiets-verksamhet-
DN:
http://www.dn.se/nyheter/politik/starkt-stod-for-juholt-efter-s-motesrunda
http://www.dn.se/nyheter/politik/forundersokning-inledd-mot-hakan-juholt
http://www.dn.se/nyheter/politik/juholt-valkomnar-forundersokning
http://www.dn.se/nyheter/politik/advokaten-jag-kontaktades-av-juholt-i-helgen
http://www.dn.se/nyheter/politik/statsvetaren-partikamraterna-avgor-juholts-framtid
http://www.dn.se/nyheter/politik/statsvetare-svart-saga-hur-juholt-ska-agera
Aftonbladet:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13758482.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13759702.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13759059.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13758969.ab
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/samhalleochpolitik/article13759064.ab
SVD:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sallsynta-bostadsbidrag_6540725.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/framtid-pa-en-skor-trad_6540723.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fortsatt-internt-stod-for-juholt_6540771.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/statsvetare-laget-allvarligare-for-juholt_6540479.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/juholt-valkomnar-forundersokning_6540185.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kassoren-det-ar-felaktigt_6539817.svd

1 kommentar:

  1. jag håller inte med dig och kommer att göra en stripp på detta.Juholts i jämförelse mycket tyngre handling gämfört med Monas lilla sketna toblerone,kommer (som jag tror) inte förfölja honom så hårt och terrorisera honom så länge som med Mona. Varför?? jo , Hör och häpna! jag tror att det faktum att han är man och hon är kvinna har en stor betydelse.Jag hoppas verkligen inte detta. Och en är han inte dömd för nått vad jag vet.?? men jag har många ggr känt sådana vibbar inom den politiska världen just att kvinnor straffas hårdare en hårt för smått medans männen kommer undan med större.Men det är som sagt bara en känsla jag har! Det behöver ju nödvändigtvis inte betyda att det är så=)

    SvaraRadera

Bara fegisar och får utan åsikter låter bli att lämna kommentarer. Det är helt okej att vara hur hård men vad som helst är inte acceptabelt. Jag förbehåller mig rätten att ta bort kommentarer som blir allt för fördomsfulla eller hatiska.