söndag 18 september 2011

Vad fanns i moskén?

Nu har det gjorts ett nytt tillslag mot misstänkta torrorister.
Denna gången är det mot en moske vilket höjer insatserna. Av vad jag har läst mig till hittills gick insatsen ganska lugnt till, men i såna här fall har eventuella problem vanan uppdagas efterhand. Skulle det vara så att polisen gått för hårt fram riskerar de att ytterligare polarisera Sverige och i slutändan bara stärka snubbar som Jimmy Åkesson. Ännu värre skulle det vara om det faktiskt inte fanns någon i moskén, om misstankarna inte stämmer och insatsen var helt onödig. Skulle båda alternativen besannas skulle det kunna bli katastrofalt. Det kan spä på en känsla av utanförskap och diskriminering som många muslimer upplever. Utanförskap är en perfekt grogrund för extremism. Det skall vi undvika till varje pris. I dagens värld där extrema grupper gör landvinningar på alla sidor måste vi se till att alla känner sig inkluderade i samhället.

Har insatsen mot moskén någon koppling till den misstänkta attacken mot konstutställningen på Röda Sten? Det är den naturliga slutsatsen att dra eftersom det är så nära i tiden men tiden runt tioårsdagen för 9/11 kan ha lockat fram flera från varandra oberoende grupper och individer.
Undrar vad som fanns i moskén? Sprängämnen, vapen eller bara planer? Lika förödande som det skulle vara om insatsen var hårdhänt och onödig, lika förödande skulle det vara om det fanns eller sprängämnen i lokalen. Fast på ett annat sätt. Det skulle ge islamhatare vatten på sin kvarn och det skulle de krama ut den absolut sista droppen ur. Det kommer sorgligt nog leda till våld och ytterligare höja en redan hög ton på debatten om invandrare i allmänhet och muslimer i synnerhet.
Så jag hoppas verkligen att polisen inte kunde få den informationen de fick genom sin husransakan på annat sätt.

Aftonbladet
Dagens Nyheter

7 kommentarer:

 1. Islam är en politisk ideologi som är oförenlig med demokrati, yttrandefrihet, jämlikhet och välfärd! Nu vet du det!

  Nu kanske ni har fattat att terrorhotet kommer från islamister, inte från höger! Th finns endast en gripen ensam galning.

  Terrosmen är värst i dom muslimska länderna. Så ju fler muslimer vi får här, desto värre blir även terrorismen här. När skall ni fatta att islam inte tillför Sverige något gott?

  Varför inte massinvandra kineser och indier istället? Lättintegrerade, har inget emot jämlikhet eller yttrandefrihet och vill inte mörda oss!

  Är det synd om muslimerna för att dom känner utanförskap? Då kanske dom skulle gå ut på gatorna och protestera mot terroristerna. Fast vi vet att dom bara protesterar när profeten "kränks" och när dom tvingas visa hänsyn till oss. Dags att dom fattar att dom bör ta seden dit dom kommer.

  INGET land har förbättrats av muslimsk massinvandring, gäller även Sverige. Har du reflekterat över att vi har 2-3 miljoner muslimer här om 50 år? Tror du dina barn och barnbarn tackar dig för det? Låt oss hoppas att ingen av dom är bög eller kvinna!

  SvaraRadera
 2. Hmmm. Har fått en ord för ord nästan identisk kommentar tidigare från en anonym. Antingingen är det kalkerade tankar eller så är det stillastående.

  SvaraRadera
 3. Och vem du nu är. Håll dig ifrån generaliseringar om hela grupper. Jag är trött på sånt och kommer ta bort det. Nu kommer du väl skriva nåt om utrandefrihet men det skiter jag i för jag har ingen skyldighet att vara arena för ditt skitsnack.
  "Islam är en politisk ideologi som är oförenlig med demokrati, yttrandefrihet, jämlikhet och välfärd!" Är ett uttalande som är på yttersta gränsen som klumpar ihop alla muslimer och tillskriver dom egenskaper. Att sen kalla en religion för en politisk idiologi vittnar om grov okunskap.

  SvaraRadera
 4. jag håller med klartexten på vissa punkter och det borde du också göra. tänk på bögarna och kvinnorna. och en sak är glasklar, i moskeérna radikaliseras folk, och folk vägrar inse det....kolla på Anwar Al-Awlaki. en sån fredlig fin imam som minsann bara ville alla gott....

  SvaraRadera
 5. Hålla med? Visst finns det idioter inom islam. Det har jag aldrig sagt emot. Ortodoksa muslimer gillar inte homosexualitet eller kvinnors rättigheter men det samma gäller ju faktiskt ortodoxa kristna och judar också. Att se det är inte samma sak som att dra alla muslimer, kristna eller judar över en kam. När någon blir så blind av fördomar att han eller hon inte är meningsfull att diskutera med. En sån person, som klartexten, avfärdar man bara.

  Men visst finns det imamer som predikar hat men man kan inte döma alla muslimer efter det på samma sätt som man inte kan döma alla kristna efter de präster som t.ex. säger att Breivik var guds straff mot bögnationen norge.
  När man kan se gråzoner hos sin egen grupp men inte kan förstå att det finns gråzoner i den andra gruppen blir man fördomsfull och dum.

  SvaraRadera
 6. korosh

  Man börjar tröttna på det där med att muslimer kränker kvinnor och jämlikhet.
  Denna herre Grön är en kille som verkar vara villig och lyssna och myntet från andra sidan också, därför skriver jag.
  Anonym jag hoppas att du är medveten om att Hitler körde med samma smörja som du skriver här, tag tag i kommunismen, tänk på judar, tänk på alla som icke är arier, ert barn kommer bli drabbad bla bla bla.
  Gällande kvinnors rättigheter, ja i länder som saudi arabien kränks kvinnor men frågan är vem som inte kränks förutom kungliga familjen. I Iran är det mannens skyldighet och försörja familjen och om kvinnan jobbar så säger lagen att hennes pengar tillhör henne och om mannen ska skilja sig måste han betala henne en äckligt mycket stor summa pengar brukar liga från 500 tusen kr och uppåt och 500 tusen kr är mycket pengar där. Inte nog med detta så säger lagen att allt som mannen har tjänat och all värdefull som han har under den tid dem har varit gifta så går halva det till kvinnan.
  Men kvinnan kan skriva på ett kontrakt och köpa hus och om hon vill kan hon vägra mannen och komma in i det.
  65 % av studenter i Iran är kvinnor och DN (tror jag)hade för någon år sen gjort en liten undersökning bland iranska polisen och sanningen var att lönen mellan mannen och kvinnan inte skiljde sig. Förra året införde man ett nytt lag att om en kvinna som jobbar vill vara med sina barn så kan hon få lön för 8 timmar men hon behöver jobba endast 6 timmar.

  SvaraRadera
 7. Men jag vill påpeka en sak och det är att Nazi tyskland var majoriteten nazister och ville erövra världen, har ni frågat varför dem var såna idioter?
  kan det vara att dem inte såg en annan framtid än detta, många gånger blir man det man är pågrund av världens syn och sätt och leva och trycket från världen

  SvaraRadera

Bara fegisar och får utan åsikter låter bli att lämna kommentarer. Det är helt okej att vara hur hård men vad som helst är inte acceptabelt. Jag förbehåller mig rätten att ta bort kommentarer som blir allt för fördomsfulla eller hatiska.