söndag 23 oktober 2011

Fundamentalister bakom skäggattacker

Nu har de gripit fem misstänkta överfallen mot amishmän den senaste tiden. De misstänkta är från en extra fundamentalistisk  klan inom amishkulturen. Klanen styrs av biskop Sam Mullet som sägs regera med järnhand. De som inte gör som han vill ska tydligen inte bli förvånade om han tar dennes fru och förvisar honom att bo i hönshuset.
– Om du inte följer lagen straffas du, säger Mullet för att förklara sitt tilltag.
Vad det säger om hans kvinnosyn ska vi inte ens gå in på.
Tre av de gripna kommer från biskopens egna skara av 18 barn och det är han som misstänks för att vara hjärnan bakom attackerna.
Religiösa galningar kommer i alla möjliga former. Den skägga typen är vi vana vid även om de brukar ställa till mycket mer skada än vad dessa nötter gjort. Att klippa någons skägg är visserligen ett övergrepp men ligger på en nivå där man kan tillåta sig att småle och fnittra lite åt dessa nötter.
Amishfolket gillar ju som tur är inte modern teknik så något stärre hot mot sin omvärld lär de inte utgöra då de inte ens kan tänka sig att använda en modernitet som skjutvapen.
Inte för att det är någon tröst för de män och kvinnor som utsätts för biskop Sam Mullet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13824306.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bara fegisar och får utan åsikter låter bli att lämna kommentarer. Det är helt okej att vara hur hård men vad som helst är inte acceptabelt. Jag förbehåller mig rätten att ta bort kommentarer som blir allt för fördomsfulla eller hatiska.