söndag 9 oktober 2011

Det handlar om hopp

Jag har skrivit om det förut men det jag tror krävs är hopp.
Vi får allt fler gäng i Sverige och de blir allt mer modiga och sticker ut hakan mer och mer. Nu ska nått gäng ha tagit över en hel stadsdel i Malmö, vad nu det innebär.

Jag funderar på vad som får människor att se detta som sin största chans till framgång. Ingenting tyder på att gangsterlivet är en dans på rosor, varför känns det som lättaste vägen. Jag och många med mig ser det som den sista världen vi vill leva i. Jag håller mig inte undan gängen för att jag är orolig för polisen, jag gör det för att det verkar farligt. Risken att själv bli utsatt för brott och bli indragen i nånting jag inte vill ha med att göra ökar katastrofalt. Varför skulle jag vilja utsätta mig för det?
Även om många i gängen naturligtvis hävdar att de älskar sitt liv, det är den attityden de måste ha för att klara sig, tror jag att de flesta på ett eller annat sätt hamnat där av misstag och inte kommer ur det eller så såg de av någon anledning gangsterlivet som sin enda utväg. Väldigt, väldigt få av dem drömde som små om att leva som de gör nu.


Vad är det som är snett när allt fler tror att gäng är lättaste eller enda möjliga vägen i livet. Lättaste vägen till pengar, trygghet, tillhörighet och sist men inte minst respekt. Det är saker vi alla vill ha och kommer att ta till extrema medel för att få. Lättaste vägen till pengar måste vara att skaffa sig ett jobb och det är det men det inser av någon outgrundlig anledning inte alla.
Vill vi att människor ska leva inom samhället måste vi återställa hoppet till dessa människor. Om de inte tror att de har en chans inom samhället och kan bli en del av det kommer de inte heller vilja ha med det att göra. Det är en högst mänsklig reaktion. Jag säger inte att de inte är ansvariga för sina handlingar men desperata förhållanden skapar desperata människor. Många av dem skulle mycket väl klara av och vara mycket lyckligare i ett vanligt jobb men de tror inte att de har den möjligheten.
Hur ska vi återskapa den tron?


Här har gängen tagit över
De kriminella gängenhar trängt in i samhällskroppen

Repalu vill utvisa fler kriminella


4 kommentarer:

 1. Journalisterna har fått ägg på sig av några idioter till ungdomar och nu hämnas med att skriva denna skitartikel som är riktigt överdrivet för att smutskasta området och ALLA som bor där. Det är inte alls så problematisk som det beskrivs. Det handlar om ett fåtal individer som tycker att det är kul med uppmärksamhet i brist på annat att göra. sådana finns i alla förorter. Lågt av journalisterna som har skrivit denna artikel.

  SvaraRadera
 2. Hur det än är med saken i detta fallet går det inte att komma ifrån att vi idag har fler kriminella gäng som är mer organiserade och har lättare att rekrytera. Varför?

  SvaraRadera
 3. Då är bara frågan, var skall jobben komma ifrån?
  Det blir la emigrering igen, synd att vi inte har en sprillans ny världsdel med tillhörande urbefolkning som vi kan snylta på. :|

  SvaraRadera

Bara fegisar och får utan åsikter låter bli att lämna kommentarer. Det är helt okej att vara hur hård men vad som helst är inte acceptabelt. Jag förbehåller mig rätten att ta bort kommentarer som blir allt för fördomsfulla eller hatiska.