söndag 30 oktober 2011

Kungens polare beter sig som skyldiga

De senaste dagarna har det åter skrivits en hel del om kungens polare. Det har kommit fram nya uppgifter som tyder på att de trots att de hävdat motsatsen var med och betalade kriminella för att tysta på affärerna runt kungen och kaffeflickorna.
Det som nu gör historien ännu mer intressant är att bara timmar efter att kompisgänget blivit konfronterade med uppgifterna får journalisten flera hot där han uppmanas vara tyst.


Om det inte var kungapolarna, vem var det då? Finns det någon annan som har något intresse i att han håller tyst? Jag tror inte att det var hovet, någon ur kungafamiljen. Det skulle kunna vara någon ensam och förvirrad rojalist som vill skydda kungahuset men tajmingen och det faktum att han eller hon lyckades dölja sin IP-adress talar inte för det. Det talar för någon med både resurser och kunskap om vad journalisten höll på med. Jag kan inte komma på någon annan möjlig misstänkt och vi vet ju sedan tidigare att de inte har några betänkligheter över att ta steget utanför lagen för att tysta ner sånt de tycker är obekvämt.

Det är talande att de istället för att ta avstånd från hoten så förolämpar de den hotade. Hade de varit minste bekymrade om vad folk tror om dem hade de naturligtvis sagt att det är helt oförsvarligt att hota på det sättet och de hade ingenting med saken att göra. De måste väl inse att de framstår som skyldiga när de kallar journalisten för "ett jävla skämt".

Jag kan inte dra någon annan slutsa än att de anser sig stå över lagen. De är så kaxiga som dom är för att de inte anser sig ha gjort något fel och de tror inte att de kan åka fast. Det är vana vid att människor fogar sig efter deras vilja och att alla problem kan försvinna med en tillräckligt stor summa pengar. I hela sina liv har de klarat sig genom att låta andra göra skitjobbet mot betalning och de utgår från att det ska funka nu också. Det är kanske därför de reagerar som obstinata 4-åringar när de inte får som de vill.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13859240.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13855970.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bara fegisar och får utan åsikter låter bli att lämna kommentarer. Det är helt okej att vara hur hård men vad som helst är inte acceptabelt. Jag förbehåller mig rätten att ta bort kommentarer som blir allt för fördomsfulla eller hatiska.